Zo gezond kan lekker zijn…(oja?)

  

Pindakaas wie kent/lust het nou niet? Pindakaas is een typisch Nederlands product, dus eigenlijk wel een beetje uniek, zou je zeggen. Mijn tante komt terug uit Amerika en ze heeft bonbons meegenomen. Ik neem een hapje, maar wat proef ik nou?...Pindakaas, gadverdamme. Wie lust er nou een bonbon met pindakaas erin, het is ook wel een rare combinatie. Dus wat blijkt nou; pindakaas is zelfs bekend in Amerika, alleen dan wel in een andere vorm. Zo zie je maar dat elk land zijn eigen variaties heeft op pindakaas.

Veel mensen in Nederland eten pindakaas op hun brood, maar is het wel gezond? Volgens mij is pindakaas een standaard beleg in Nederland, wat bijna iedereen op tafel heeft. In reclame spotjes laten ze zien dat je van pindakaas groot wordt, misschien is dat ook wel zo. Een Calvé reclame zin is dan ook; Hoe groot wil je worden? Natuurlijk geloof je dat niet, maar in pindakaas zitten wel heel veel groei- en bouwstoffen. Bouwstoffen zijn stoffen waar je goed van gaat groeien, en die heel belangrijk zijn. In pindakaas zitten ook vitamines zoals vitamine B en E. Pindakaas is heel erg gezond en ook wel lekker.

Er zijn veel merken pindakaas te koop, maar de bekendste is toch wel Calvé pindakaas. Dit merk maakt ook reclame spotjes op de televisie, vandaar dat iedereen hun pindakaas kent. Ook al is Calvé heel erg bekend, pindakaas word ook veel na gemaakt. Die merken zijn dan ook goedkoper dan bekende merken. Grappig is dat elke supermarkt een eigenmerk pindakaas heeft, met een leuk plaatje erop en een tekstje. Wil je een duur of goedkoop merk pindakaas kopen, alles is mogelijk.

Veel mensen denken dat pindakaas van pinda’s en kaas wordt gemaakt, maar dat is niet zo. Je gebruikt eigenlijk alleen de pinda’s. De pinda’s worden gemalen tot een pasta. Daarna wordt erin de machine olie, vet en zout toegevoegd. Dat wordt goed door elkaar geroerd en in potjes gegoten. In een pindakaasmachine wordt dat natuurlijk in grote aantallen gedaan.

Helemaal uit gekeken op een gewoon broodje pindakaas?

In de winkels ligt ook Snickerspread, niet heel erg bekend. In Snickerspread zit pindakaas, chocoladepasta en karamel. Dus dat lijkt mij voor een echte pindakaaseter de moeite waard om uit te proberen. Heb je geen zin om een pot te kopen maak dan je eigen pindakaas variatie, een broodje pindakaas met stroop en hagelslag, maar of dat nou lekker is…? 

 

 

 

(smeuďg tot op…de bodem!!!)

 

Drie kolommen schema